Thursday, July 27, 2006

Kekesalan & Kegeraman

Sudah sekian lama aku tidak menghapdet aku punya blog.. maaflah kawan2.. aku bz teramat.. byk sgt tempat aku kena pergi skrang.. sampai aku sendri tak larat nak buat apa2 dekat rumah..

Hmm.. apa yang aku ingin katakan kali ini ialah tentang kekejaman dan kejahilan tentera-tentera rejim YAHUDI dan ISREAL YANG BANGSAT!!! Maaflah, kalau ada sesiapa yang tersinggung dgn artikel yang akan aku cuba huraikan ini..

Sudah beberapa hari aku melihat, mendengar dan membaca berita tentang kekejaman rejim YAHUDI yang sedang mengganas di tebing barat.. Semua kerana gara-gara 2 orang tenteranya telah ditahan di Palestian.. Dan setiap hari aku mendengar angka kematian meningkat, sedikit demi sedikit.. APA KEJADAH NYA SEMUA INI? Adakah kerana 2 orang tentera mereka ditahan di Palestin dan cuma pihak Palestin cuba membuat rundingan dengan menukar tahanan perang.. Adakah sampai begitu sekali pentingnya askar mereka sampai sanggup membedil kawasan awam, sehingga menyebabkan beribu-ribu orang mati tanpa sebab?

Di manakah kuasa-kuasa besar yang lain? Adakah cuma berdiam diri kerana takutkan AMERIKA SYARIKAT YANG LAHANAT ITU? Di manakah orang lain atau kerajaan-kerajaan lain yang lantang menyatakan TIDAK ADA MAHU KEGANASAN menyorok? Adakah cuma mereka berani bersuara tetapi tidak melakukannya? Apa telah jadi dengan dunia sekarang ini?

Membiarkan ISRAEL menggila dan mengganas secara membabi buta adalah satu tindakan yang telah mencabar kesabaran orang ISLAM. Tentera Hizbullah sedang berjuang mempertahankan ISLAM dan kedaulatan negara mereka. Apakah yang kita cuba lakukan untuk mereka? Kenapa kita tidak menghantar tentera-tentera kita berjuang di sana demi mempertahankan ISLAM, iaitu agama kita? Di mana semua itu? Sedangkan Pak Lah pun cuma mampu bercakap, tiada tindakan diambil. Selama mana lagi rundingan mahu dilakukan? Sekarang bukan masa untuk berunding, tetapi mempertahankan ISLAM yang kita cintai. Bukan hendak mengatakan bahawa PAK LAH TIDAK BAGUS,tetapi sekadar kalau mengeluarkan kata simpati, ramai lagi orang boleh berkata demikian.

Semalam, tentera ISRAEL membedil post keamanan PBB. Apakah itu? Adakah itu benar dengan menghamtam post PBB, segala kejahilan dan kejahatan yang mereka lakukan boleh didiamkan? Mana kuasa VETO yang lain? Mengapa mendiamkan diri? Dengan membiarkan AMERIKA SYARIKAT YANG LAHANAT berkuasa di muka bumi ALLAH ini? Adakah kita sanggup membiarkan saudara se-ISLAM kita mati katak? Dibunuh tanpa belas kasihan? Adakah kita masih sanggup membiarkan mereka terseksa sebegitu?

Baru tadi, berita melaporkan bahawa sepasang adik beradik berumur 5 tahun dan 8 bulan mati dibedil oleh mortar akibat kekejaman ISRAEL dan YAHUDI BANGSAT? Meleleh air mata melihat mereka yang masih kecil dan tidak tahu apa-apa mati dengan begitu sahaja. Tidak sempat merasai nikmat bumi ALLAH ini. Adakah kita masih sanggup membiarkan kanak-kanak yang lain mati tanpa belas kasihan? DI MANAKAH KEPERIMANUSIAAN KITA!!!?

No comments: